از انواع کوپلینگ می توان به، منگنه ای، دنده، شناور و دوار، فلنج اشاره کرد. یکی از انواع کوپلینگ ها، کوپلینگ دنده ای است. این قطعات همانطور که گفتیم یک از اجزا و المانی مکانیکی هستند که قادر به زوج کردن دو جز محرک هستند. در خودروها از این قطعات و اجزای مکانیکی استفاده زیادی می شود. توجه کنید که کوپلینگ ها انواع مختلفی داشته و در دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شوند. یکی از ساده ترین انواع کوپلینگ ها که معمولا از جنس چدن ساخته می شود، کوپلینگ غلافی است. البته کوپلینگ های جعبه ای هم نام دیگر این نوع کوپلینگ ها هستند. از یک خار و شیار درون کوپلینگ غلافی متناسب با کاربرد و نیاز به منظور انتقال گشتاور استفاده می شود. از دو سوراخ هم برای فیکس کردن و ثابت شدن کوپلینگ در جای خود کمک گرفته می شود. البته برای انتقال قدرت در بین شفت ها در کوپلینگ های غلافی، غلاف و خوار مناسب هستند. در کوپلینگ های غلافی انتهای شفت ها توسط یک غلاف بعد از منطبق شدن و مماس شدن با کوپلینگ پوشیده می شود.
عموما کوپلینگ ها می توانند در حین عملکرد از جدا شدن شفت ها جلوگیری کنند. در زمانی که میزان گشتاور بالاتر رود کوپلینگ های محدود کننده گشتاور می توانند دچار جدایی یا لغزش شوند. اگر این قطعه مکانیکی به درستی نگهداری نصب و انتخاب شود می تواند در هزینه های نگهداری صرفه جویی کند. در ماشین آلات کوپلینگ ها کاربرد های مختلفی دارند. این محصولات قادر به تغییر خاص ارتعاشی تجهیزات دوار بوده و مقاومت لازم را در برابر اضافه بار ایجاد می کند. همچنین مانع از انتقال ناگهانی از یک شفت به دیگری می شوند. کوپلینگ ها قادر به اتصال بخش درایور می باشند و منتقل کننده قدرت از یک سمت به سمت دیگری هستند.
کوپلینگ های دنده ای انواع مختلفی دارند و از انواع متفاوت در ماشین آلات استفاده می شود. در خطوط انتقال قدرت این نوع کوپلینگ ها کاربرد داشته و در تجهیزات دیگر هم استفاده می شوند. کوپلینگ ها فراهم کننده انتقال انرژی و توان به خودرو هستند. لذا این قطعات مکانیکی به نحوی طراحی شده اند تا بتوانند عمل انتقال را با اتصال دو شفت به صورت کامل انجام دهد. از جنس های فولاد و چدن در ساخت کوپلینگ های خودرو استفاده می شود، به همین دلیل قیمت مقرون به صرفه و کیفیت بالایی دارند. از این قطعات مکانیکی می توانید به صورت طولانی مدت استفاده کنید. جنس بدنه تیتانیوم و فولاد از شاخصه های این قطعه بوده که به دلیل جنس فلز قادر به جذب ارتعاشات است. در انبساط لرزش و انتقال نیرو به موتور یا سایر قطعات کاربرد زیادی دارند، به همین دلیل یک قطعه معروف در صنعت خودروسازی به شمار می روند.
کوپلینگ ها به دو نوع انعطاف پذیر یا Flexible و صلب یا Rigid تقسیم بندی می شوند. کوپلینگ صلب می تواند به بهترین شکل انتقال گشتاور را انجام دهد و به صورت طوقه های طویل یا Flange موجود هستند. زمانی که هر دو شفت با یکدیگر به طور دقیق هم راستا باشند از این رو کوپلینگ استفاده می شود. همچنین و کوپلینگ به هیچ عنوان احتیاجی به روانکاری ندارد. کوپلینگ های انعطاف پذیر قادر هستند بدون لغزش گشتاور را منتقل کنند و در زمان در یک راستا نبودن دو شفت استفاده می شوند. البته با توجه به اصلاح عدم انطباق شفت ها کوپلینگ های انعطاف پذیر را به دسته های دیگر هم تقسیم بندی می کنند که می توان به کوپلینگ هایی که در اجزای خود از حالت کشویی کمک می گیرند و کوپلینگ های که در یک یا چند جزء خود از خمش بهره می گیرند اشاره کرد. نمونه های دیگر هم هستند که در طراحی خود از هر دو روش نام برده شده استفاده می کنند. از روش روغن کاری باید در کوپلینگ هایی که از حالت کشویی بهره می گیرد استفاده کرد.
کوپلینگ ها بسته به نوع کاربرد هم به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که می توان به انعطاف مکانیکی و انعطاف ماده اشاره کرد. انواع انعطاف ماده از صفحه های فلزی یا لاستیک ها از فشار ماده ارتجاعی یا از کشش آن ها این انعطاف را به دست می آورند. انعطاف مکانیکی به کمک حرکات کشویی، دوار و لغزشی هم راستا نبودن شفت را جبران می کند. توجه کنید که این حالت های ماده احتیاج به روغن کاری نداشته و تحت فشار و برش عملکرد مناسبی دارند. همچنین به صورت موازی و محوری یا زاویه ای در شرایط منطبق بودن شفت ها کارکرد مناسبی دارند. کوپلینگ های آرواره ای، دیافراگمی، تایری، غلاف و صفحه ای از نمونه های این نوع کوپلینگ ها هستند. کوپلینگ های تایری از جنس پلی اورتان تولید شده که ما بین دو توپی قرار می گیرد. می توان با استفاده از کوپلینگ های تایری ارتعاشات و ضربات را کاهش دهد و در شفت های غیر راستا از کوپلینگ های تایری استفاده کرد. توجه کنید که طریقه نصب کردن کوپلینگ های تایر های بسیار ساده بوده و به هیچ عنوان نیاز به جابجایی اتصالات یا توپی ها ندارد. می توان در سرعت های متوسط به بالا و در گشتاور های متفاوت از این نوع کوپلینگ ها استفاده کرد.
نمونه های زیادی از کوپلینگ های مکانیکی نیاز به روغنکاری دارند. کوپلینگ دنده ای، رشته ای، زنجیری از انواع کوپلینگ های هستند که طراحی مختلفی دارند. در حقیقت این کوپلینگ ها به ۵ جز دو غلاف، دو توپی، واشر آب بند، جداکننده، واشر فنری و… تقسیم می شوند که جزو اجزای سازنده کوپلینگ های دنده ای به شمار می روند. کوپلینگ های زنجیری از یک زنجیره کوتاه دو ردیفه و دو خورشید تشکیل شده اند. در سرعت های پایین از این کوپلینگ ها استفاده می شود اما می توان از پوشش های فلزی و پلاستیکی برای سرعت های بالا استفاده کرد تا روانکاری صورت گیرد. در زمان کوتاه بودن جدایش و شفت ها از کوپلینگ های زنجیری استفاده می شود. توجه کنید عملکرد کوپلینگ های زنجیری شبیه کوپلینگ های دنده ای است. کوپلینگ های رشته ای نسبت به کوپلینگ های زنجیری انعطاف پذیری زیادی داشته اما عملکرد آن ها مشابه کوپلینگ های دنده ای است.